Rakkaudesta räntäsateeseen


Kuluvan kevään säät eivät ole oikein suosineet rakentamista ulkona. Edellisessä kirjoituksessa mainittua saunarakennusta päästiin aloittamaan pari viikkoa sitten, vaikka taivaalta tarjoiltiin niin vettä, lunta kuin räntääkin.
Tässä kohteessa Ekastra vastaa kokonaisurakasta puiden kaadosta löylyvalmiiseen saunaan. Kyseessä on rantakohde, jossa rakennusmääräykset pitää ottaa tarkasti huomioon rakennuksen suunnittelussa.

Kohteeseen rakennetaan myös uusi huvilarakennus, joten rantasauna on pääasiassa kesäkäytössä. Pukuhuone / saunatupa voi toimia kesäaikana myös vieraiden yöpymispaikkana. Pääpaino rakennuksen suunnittelussa oli siis reilun kokoisessa saunassa, jossa mahtuu isompikin porukka lauteille samaan aikaan ja sijoittelu niin, että saunasta avautuu näkymä järvelle. Katettu terassi oli asiakkaan toiveissa tärkeä, niin että siihen saadaan mukava oleskelupaikka ja kesäkeittiö.  Sijoittelussa tontille huomioitiin auringon osuminen terassin suuntaan käytännössä puolesta päivästä eteenpäin ja näkymä ilta-aurinkoon järvelle.
Rakennus tehdään perinteiseen tyyliin pitkästä tavarasta. Perustukset tehdään harkkomuurauksena anturoille. Perustustapa valittiin muun muassa kustannustehokkuutensa takia; valumäärät pysyvät sen verran pieninä, että ne voidaan tehdä betonimyllyllä eikä tarvitse ajattaa betonia autolla pitkiä matkoja. Tämän meidän Antti osaa!Alla myös tyylinäyte puuhommista; voihan sen tehdä näinkin 😀

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Odottavan aika on pitkä

Meillekö laajennus?

Yrittäjän vuosi